Olof Andreen

Olof Andreen MedDr

Specialist i Ortopedisk kirurgi och Ryggkirurgi

 

Jag är specialist i Ortopedisk kirurgi och har jobbat med ryggkirurgi de senaste 25 åren. Jag fick min läkarexamen vid Uppsala Universitet 1972, min specialist kompetens i Ortopedisk kirurgi 1979 vid Norrlands Universitetsjukhus i Umeå och Medicine Doktorsgrad 1983 med titeln ”Experimental Fracture Healing”

 

Jag specialiserade mig i ryggkirurgi och lyckades tillsammans med intresserade kollegor starta en ryggsektion 1990 som jag ledde under de kommande 6  åren. Därefter hade jag en intressant period på Rikshospitalet och Ullevåls Universitetsjukhus i Oslo fram till 2002 då hela familjen flyttade ned till Malaga, Spanien där vi erbjuder ryggkirurgi och nackkirurgi i

privat regi.

 

I min praktik under åren som ryggkirurg har jag haft ansvar för scolioskirurgi, frakturbehandling, spinala tumörer och metastaser, samt utvecklat microkirurgisk och så kallad ”minimalt invasiv” kirurgi. Jag har utfört mer än 6000 ryggkirurgiska ingrepp.

 

Årligen har jag undersökt mer än 1000 patienter med rygg och nackproblem. I mitt utvecklingsarbete har jag fokuserat på multi-disciplinära studier av kronisk ryggsmärta. Jag har deltagit i en stor svensk multisenter studie ”Svenska Rygg” angående kirurgisk behandling av kronisk ryggsmärta.

 

Jag är medlem av  Svensk Läkarförening, Norsk Legeforening och Colegio Oficial de Medicos, Malaga Spanien.

 

  © 2009 Your Anopic. All rights reserved